Biscotti tipo lagaccio (com uns carquinyolis vaja)

Ja estem a Mezzolombardo! Tenim una cuina amb un forn de 5 estrelles i per tant l’hem de fer servir!

Aquí teniu una vista de les vinyes de Mezzolombardo, mirant cap a oest (cap a la localitat de Cles). I a continuació una recepta d’unes galetes a la italiana que s’assemblem massa als carquinyolis…ehem…i que estan per llepar-se’n els dits!A més només porten el sucre natural dels fruits secs i del suc de poma!

INGREDIENTS

Recepta original:

350g de farina semi integral de blat tipus 2

300g de farina manitoba

90g panses

90g albercocs secs

120g oli extraverge oliva

150g de llevat mare

260g de sec de poma

1 rama de vainilla

1 llimona o taronja (la pell)

Sal

Versió a la meva manera:

400g de farina blanca

125 g de farina de sègol integral

90g de panses

90g figues seques

100g oli oliva

Un got de suc de poma

½ sobre de llevat químic

Canyella

1 llimona o taronja (la pell)

Sal

ELABORACIÓ 

Triturar la farina amb les panses i les figues seques (com que no tenia batedora ho vaig tallar petitet).

A part desfer el llevat mare refrescat amb 100g de suc de poma tebi, després afegir la farina amb la sal,  l’oli i els grans de la vainilla (o la canyella), i la pell ratllada de la llimona.En el meu cas com que no tenia llevat mare, hi vaig afegir el mig sobre de llevat químic.

Mesclar i amassar  afegint el que queda de suc de poma fins a tenir una massa llisa.

Deixar reposar i fermentar una hora.

Després amassar i dividir la massa en dos parts. Amb cada una formar com una mena de baguet o de pal allargat i deixar-los reposar damunt de la placa de forn separats uns centímetres  perquè no es toquin.

Deixar fermentar durant tota la nit si s’ha fet amb massa mare, sinó enfornar-los directament.

Coure a 180ºC uns 30minuts o fins que estiguin una mica daurats.

Treure la massa del forn i deixar-la refredar. Quan estigui freda tallar la massa en llesques d’1.5cm . Tornar-los a posar sobre una placa de forn (disposats sobre la superfície plana) i enfornar-los 20 minuts a 150ºC per que quedin cruixents.

Un cop estiguin cuits, els deixeu refredar i els guardeu en un pot o caixa hermètics.

 
IMG_20131108_162318

2013-11-08 16.02.23

bon profit!

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s