Torta di rose, mela e fragole / En el meu cas : Caragoles de poma i fruits del bosc

Extret del llibre : Il lievito madre, ricette salate e dolci facili da realizzare. Ed red!.

Autores: Anna Marconato,Emanuela Sacconago. Rescepta de Carolina Novello

INGREDIENTS

Massa:

350g farina tipus 1 (fluixa)

120g de llevat mare actiu (refrescat)

3 rovells d’ou

150 ml de llet

3 cullerades d’oli d’oliva (delicat)

1 cullerada de sucre de canya

1 llimona, la pell ratllada

Farcit

4 pomes “golden” tallades a làmines molt primes

200g de melmelada de maduixa (jo l’he posat de fruits del bosc)

Sucre glaç per empolvorar

ELABORACIÓ

Mesclar la llet tèbia amb el llevat mare. Posar la farina en un bol i abocar-hi la llet amb el llevat , el sucre i la pell ratllada de la llimona. Afegir els rovells d’ou i l’oli i amassar fins a obtenir una  massa homogènia i elàstica. Si falta farina afegiu-ne però teniu en compte que la massa és més aviat humida.

Deixar llevar la massa tapada amb un drap humit o paper de plàstic per almenys 2 hores.

Estendre la massa fins que tingui un gruix de mig centímetre més o menys. Untar la massa amb la melmelada i al damunt disposar-hi a fines capes la poma tallada. Enrotllar la massa sobre si mateixa. Tallar el rotlle amb uns 9 talls de 4cm. Si voleu fer-les més primes també les hi podeu fer.

Deixar reposar la massa per almenys una hora.

Coure al forn prèviament escalfat a 180ºC uns 30 minuts, o fins quan les caragoles estiguin daurades i inflades.

Si voleu, quan estigui freda podeu decorar-les amb sucre glaç.

Imatge

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s