ROTLLE amb crema d’avellanes i cacau (v.o. pane alle noci)

Com que vaig fer una recepta una mica diferent de la versió original (v.o.) he posat entre parèntesi els ingredients que originalment figuraven a la recepta del llibre “Il lievito madre” de A.Marconato i E. Sacconago; Ed. red!.

INGREDIENTS

Per la massa:

280 g de farina integral de blat (v.o. farina semintegral)
150g de llet (v.o. llet d’arròs)
70g de llevat mare actiu
40g de sucre (v.o. xarop d’auró, “sirope de arce”)
20g d’oli extra verge d’oliva
Sal

Pel farciment:

100g d’avellanes (200g de nous)
90g de sucre (90g de xarop d’auró)
20g de cacau amarg
Un pessic de canyella (1 branca de vainilla)
60g de llet (d’arròs)
30g d’oli extra verge d’oliva

PREPARACIÓ

Mescleu el llevat mare amb el sucre i la llet. Afegiu-ho a la farina (si voleu tamisada) i aneu-hi incorporant l’oli i finalment la sal. Amasseu fins a obtenir una massa elàstica (podeu fer la “tècnica Lepard” i deixar reposar la massa 10 min entre amassat i amassat). Formeu una bola i deixeu-la reposar fins que dobli el volum. En el meu cas la vaig deixar a la nevera tota una nit i 2 hr del matí següent a temperatura ambient.

Prepareu el farciment: tritureu les avellanes, afegiu-hi el sucre, la llet, el cacau la canyella, l’oli i barregeu-ho enèrgicament fins que quedi una mena de crema.

Agafeu la massa, i poseu-la damunt el taulell una mica enfarinat. Traieu-li el gas i plegueu-la , jo he fet el típic plec en tres, com un tríptic. Estireu-la amb un corró de manera que formi un rectangle i unteu-ne la superfície amb la crema que haureu preparat. Després enrotlleu la massa sobre si mateixa pel costat més estret.

Unteu l’oli i enfarineu el motlle per després col·locar-hi el rotlle. Tapeu amb un drap o un paper de film i deixeu-ho fermentar unes dues hores. Un cop hagi llevat, unteu el rotlle amb una mica de llet o oli i sucre.

Coeu al forn pre-escalfat a 180ºC durant uns 15min, després abaixeu la temperatura fins als 150ºC i coeu-lo uns 40min més.

Traieu el rotlle del forn i deixeu-lo refredar dins el motlle.

 ImatgeImatge

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s