pa de l’amor

Aquest és un pa que s’ha de provar si o si! La veritat és que amb els ingredients que porta podem dir que és un pa que surt un pèl car, però si teniu l’oportunitat de comprar uns pinyons o d’agafar-los del pi que encara és millor…l’heu de fer, indubtablement! No us en penedireu ;).

La recepta ve del blog “Madrid tiene Miga”, i podeu llegir la recepta directament aquí. Pel que sembla és un pa de Dan Lepard, que alguns han rebatejat amb el nom de pa de l’amor, i amb raó!!

Jo tenia la massa mare acabada de fer (vaig cometre l’error de deixar-la a la nevera massa temps i no vaig poder-la recuperar del tot…així que vaig agafar una cullerada d’aquesta massa vella i vaig començar el procediment com si l’anés a fer de nou : farina de sègol+aigua *5 dies) i per això no tenia gaire força. Així que vaig allargar els temps de fermentació, tot i així com que la casa està més aviat freda, no va acabar de pujar tot el que hagués volgut.

Per altra banda vaig deixar el pa uns 5 minuts de més al forn, i com que no el tenia tapat amb cap paper ni alumini, se’m va cremar una miqueta.

Ingredients 

– Vi: 250 ml

– Pinyons 100g

– Figues seques: 200g

– Farina de blat blanca : 250g

– Farina de blat integral: 250g

– Massa mare: 300g

– Sal: 7g

– Aigua

– Oli d’oliva

El dia anterior (24h abans de fer el pa) o la nit anterior, posem en un cassó el vi, les figues seques tallades a trossos i els pinyons. Ho portem a ebullició i deixem que bulli un minut.Deixem reposar la mescla les 24h o tota la nit respectivament.

Passades aquestes hores, colem el vi i el reservem, afegint-hi després aigua fins arribar a un volum total de 260 ml. Un cop fet això, barregem les farines amb el líquid la sal i la massa mare, després hi incorporem la mescla de figues i pinyons i ho barregem bé. Apliquem la tècnica de Dan Lepard i per tant, després de barrejar deixem reposar la massa tapada amb un film uns 10-15 minuts. Traiem la massa del bol i l’amassem en una superfície lleugerament enfarinada, pocs minuts. Tornem a posar la massa al bol, que prèviament haurem pintat amb oli i deixarem reposar 30 minuts. Amassem altra vegada i deixem reposar 1h o 1.30h aproximadament. Formem la massa en forma de bola i deixem que reposi 5-10 minuts damunt una superfície enfarinada. Passem la massa a sobre d’un paper de forn i l’aixafem lleugerament per a que ens quedi un pa més aviat pla, deixem que reposi tapada de 1.30h a 2.30h.

Escalfem prèviament el forn 250ºC.

Pintem amb oli d’oliva la superfície del pa i i li fem els talls (grenyem) com si féssim una quadrícula.

Courem el pa a 210ºC uns 45 minuts. El primer quart d’hora, amb vapor.

Deixem refredar i a menjar!

Imatge

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s