La Coca de Poma (de casa nostra)

La recepta es basa en una massa “quebrada” dolça, una capa de tallets de poma marinats amb anís i una cobertura amb una mena de salsa que li dona melositat.

INGREDIENTS
per a la base:
250g de farina
100g de mantega (tallada a daus petits)
100g de sucre
2 ous

per a la poma:

3 pomes golden pelades i tallades a làmines
1 gotet d’anís del mono o Marie Brizard
4-5 cullerades soperes de sucre

per a la salsa:

1 ou
2cullerades soperes de sucre
3 o 4 cullerades soperes del que ha quedat de la poma i l’anís

ELABORACIÓ

Per fer la massa, cal fer un volcà amb la farina i posar-hi al mig els altres ingredients. Amb la punta dels dits es va amassant i incorporant la farina a la mescla. No amassar més del necessari. Formar una bola, embolicar-la amb paper de film i deixar-la a la nevera 1 hora perquè la mantega que porta s’endureixi. Després es diposita la massa dins el motlle rodó i s’estira perquè cobreixi tot el motlle. Amb una forquilla es punxa la massa per a que al posar-la al forn no s’aixequi.

Per fer la poma, només cal tallar-la a làmines i deixar-la macerar amb l’anís i el sucre una mitja hora.
La poma es pot tallar de diferents maneres, o podeu treure-li el cor i després en feu làmines o podeu seguir els consells de G&C.

Per fer la salsa, només cal batre l’ou, el sucre i els talls de poma i l’anís amb la batedora.

Un cop tingueu la base al motlle i hi hagueu posat la poma tal com es veu a la foto que teniu a baix, heu de tirar-hi la salsa pel damunt.

Es cou al forn, a 200-225º C durant una mitja hora o fins que hagi agafat un color daurat.

BON PROFIT
image

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s